Over mij

Ik doe alles met aandacht, voor iedereen.

Over mij

Ik doe alles met aandacht, voor iedereen.

Ik geloof dat krachtige verbindingen binnen een netwerk, beginnen bij het individu. Pas als iedereen zich echt gezien voelt, kun je een stevig fundament leggen onder een samenwerking. En pas wanneer jij als leider weet waarom je doet wat je doet, kun je je goed verbinden aan het grotere geheel. Die twee dingen maken een netwerkverbinding sterk en duurzaam. Bestand tegen welke toekomst dan ook.

Maar hoe kom je daar?

Met aandacht, een spiegel en een schaar.

Even uitleggen natuurlijk.
  • Ten eerste, oprechte aandacht voor de mensen die elkaars taal moeten leren spreken. Waarbij ik met plezier als tolk optreed. Want ik spreek niet alleen Nederlands en Engels, maar bijvoorbeeld ook vloeiend Politie, Jeugd en Gemeente.

 

  • Die spiegel komt terug in de dialoogsessies waarbij ik mensen vanuit (zelf)reflectie anders naar dingen laat kijken. Hierdoor ontstaat ruimte voor verandering. Elke keer weer bijzonder om te zien!

 

  • En de schaar gebruik ik om complexe vraagstukken in kleinere stukken te knippen. Die zien er voor elke klant anders uit, want ik lever altijd maatwerk. Maar het resultaat is wel dat hoe ingewikkeld een situatie ook lijkt, ik er gegarandeerd weer enthousiasme en beweging in krijg.

 

Los schudden en lichter maken. Vertalen en verzamelen rond één doel. Dat is waar ik goed in ben.

Doen jullie dan de rest?

Hallo! Ik ben Karina

Als procesbegeleider en adviseur ga ik graag samen met anderen op avontuur. Ontdekken wat iedereen wil, zodat mensen niet onbedoeld langs elkaar heen praten.

Als ambitieuze starter op de arbeidsmarkt heb ik lang geprobeerd alles te doen zoals het hoort. Mijn studie Bestuurs-en Organisatiewetenschap rondde ik keurig nominaal af. Ik had alles perfect voor elkaar, zowel persoonlijk als professioneel. Toch wilde ik meer. Nou ja, niet meer. Anders. Niet zoals het hoort of hoe anderen verwachten dat het gaat. Maar meer zoals ik het wil. Want om alles uit mezelf en het leven te kunnen halen, bleek ik tegen alle verwachtingen in tóch onzekerheid nodig te hebben. Nieuwe dingen ontdekken. Op avontuur. Uitdaging. Dat is wat mij vooruit brengt.

Met mijn enthousiasme krijg ik denkers aan het doen en doeners aan het denken. Daarvoor gebruik ik mijn ervaring, creativiteit en een luisterend oor. Zo help ik leiders met lef om anders te gaan denken en de kansen van deze tijd te benutten. Waardoor hun organisaties weer opbloeien en netwerkverbindingen sterkere wortels krijgen.

Ja, wacht even hoor...

“Allemaal leuk en aardig Karina, maar is het niet veel verstandiger om een grote naam in te huren?”

Dat kan natuurlijk ook. Daar zitten hele goeie tussen. Ik kan het weten, want ik heb na mijn functie als project- en reorganisatiemedewerker bij de politie ruim zes jaar als consultant bij zo’n bekende partij (Capgemini Invent) gewerkt en ik werk nog steeds met veel plezier met ze samen.

Bij mij krijg je dan ook dezelfde kennis en kwaliteit, maar ook mijn geheel eigen stijl waarmee ik dingen lichter en simpeler maak. Zodat we altijd stappen kunnen maken en we iedereen bij het proces betrekken. Want ik sla niemand over. Ook belangrijk: na mijn hulp kunnen jullie weer helemaal zelfstandig verder.
Bovendien gaat mijn aandacht tijdens onze samenwerking voor de volle 100 procent naar jou en je complexe vraagstuk. Daarvoor neem ik alles mee wat ik in me heb, dus je krijgt al mijn kanten te zien. Coach, trainer, adviseur, maar ook gewoon mens. Want ik geloof dat jullie het meeste bereiken als iedereen helemaal zichzelf kan zijn. Daarin geef ik graag het goede voorbeeld. En ik ben natuurlijk niet helemaal alleen. Er staat een betrouwbaar netwerk van onderzoekers, teamcoaches en andere adviseurs om me heen die mij kunnen versterken als dat nodig is. Toch nog andere vragen?

Ik beantwoord ze graag!